Београд: Проценат наплате за прва три месеца око 85 одсто

Извор: Викиновости

3. мај 2010.
Београд/ Србија

ЈКП „Инфостан” апелује на све кориснике који имају евентуална неизмирена дуговања из првог квартала ове године да регулишу своје обавезе и тако избегну нагомилавање дуга за утрошене комуналне услуге и производе. Из овог предузећа подсећају да је ЈКП „Инфостан” у законској обавези да једанпут годишње утужи све нередовне платише, јер је за нормално функционисање комуналног система неопходно да грађани редовно измирују обавезе. Проценат наплате за прва три месеца 2010. године је уобичајен и износи око 85 одсто.

„Инфостан” је пре неколико месеци променио изглед уплатница, како би грађанима олакшао увид у потрошене комуналне услуге и производе, али и максимално олакшао измиривање обавеза. Нови, редизајнирани рачун, садржи прецизне податке о аконтацији, али и свим измиреним и неизмиреним обавезама из претходног периода. Корисници поред упита стања на интернет-страници www.infostan.co.rs имају однедавно и могућност да одштампају електронску копију рачуна са којим могу измирити своје обавезе. У наредним месецима ЈКП „Инфостан” ће омогућити плаћање рачуне и путем интернета.

Сви корисници ће и убудуће имати попуст у висини од пет одсто уколико измире своје обавезе до 15. у месецу. Град Београд наставља да субвенционише угрожене категорије грађана, који могу остварити од десет до 50 процената попуста.

Ово предузеће захваљује редовним платишама што измирују обавезе у року доспећа и још једном их подсећа да са уплатницом обједињене наплате, на којој је назначено „Захваљујемо што редовно измирујете своје обавезе”, могу погледати све представе с редовног репертоара позоришта „Атеље 212”, за симболичних 212,00 динара, наводи се у саопштењу ЈКП „Инфостан”.

Извор[уреди]