Београд: Прослава Светског дана вода 22. марта

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. март 2010.
Београд/ Србија

Управа за воде при Секретаријату за комуналне и стамбене послове, у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине, у понедељак, 22. марта, у свечаној сали Скупштине града с почетком у 12 часова организује централну прославу Светског дана вода. Суорганизатори прославе ове године су Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде – Републичка дирекција за воде, Републички хидрометеоролошки завод, ЈВП „Београдводе”, ЈКП „Београдски водовод и канализација”, Градски завод за јавно здравље, Институт за водопривреду „Јарослав Черни” и Грађевински факултет.

Светски дан вода ове године обележава се јединственом темом „Чисте воде за здравији свет”. Биће то још једна прилика за подсећање да је вода основа живота на Земљи и да квалитет воде директно утиче на квалитет живота, као и да је заштита квалитета вода одговорност свих.

Том приликом одржаће се презентације пројеката финансираних из средстава буџета града током 2009. године и доделити признања заслужним појединцима из области заштите вода и водопривреде. Још од 1992. године, када је на конференцији Уједињених нација о животној средини и развоју (UNCED) у Рио де Жанеиру 22. март препоручен као Светски дан вода, све државе се тог дана позивају да примене препоруке УН и припреме одговарајуће активности за обележавање Дана вода.

Извор[уреди]