Београд: Промоција туристичке понуде Београда у Пули

Извор: Викиновости

19. април 2010.
Београд/ Србија

На Данима српске културе, традиције и обичаја, који су одржани у Пули од 15. до 18. априла, Туристичка организација Београда промовисала је своју понуду. Манифестација је организована под покровитељством Министарства културе, Министарства за дијаспору, кабинета председника Бориса Тадића, у сарадњи са градом Пулом, Истарском жупанијом и Туристичком заједницом Пуле.

На презентацији туристичке понуде града представљене су амбијенталне целине, међу којима предњаче Београдска тврђава, храм Светог Саве, Земун, Ада Циганлија, Скадарлија, дворови Београда, реке Сава и Дунав, Авала, Трг Републике и Кнез Михаилова улица. Београд је промовисан и као сити брејк дестинација, град културе, спорта, конгресна дестинација. Представљене су и манифестације као што су Београдски фестивал пива и Београдски летњи фестивал.

Током свечане академије представници Скадарлије предали су жирадо шешир и штап, као и слику Београда, чиме је градоначелник Пуле Борис Милетић постао почасни гост Скадарлије. У ресторану „Dolce Vita” у Пули организоване су „Скадарлијске вечери”, са гастрономском понудом, музиком и духом Скадарлије. Доброј атмосфери допринела је глумица из Скадарлије Лиљана Јаксић и оркестар староградске музике „Банатски кицоши”.

На свечаној академији и осталим програмима учествовали су и хор храма Светог Саве, солисткиње Београдске опере, глумци и песници, национални ансамбл „Коло” и представници домаће филмске продукције.

Представници ТОБ-а су и на скупу српских и хрватских туристичких агенција, дељењем пропагандног материјала и директним контактима, промовисали укупну туристичку понуду главног града. Иначе, 2009. године у Београду је било 24.302 госта из Хрватске, што је скоро 12 одсто више него претходне године, а остварено је 42.886 ноћења.

Извор[уреди]