Београд: Програм „Школско млеко” одржан данас у школи „Јелена Ћетковић”

Извор: Викиновости

31. март 2010.
Београд/ Србија

Централна манифестација програма „Школско млеко” одржана је данас у Основној школи „Јелена Ћетковић”, коју је том приликом посетила пливачица Нађа Хигл.

Поводом ове акције, Нађа Хигл је рекла да јој је драго што учествује у пројекту чији је циљ неговање здравог начина живота код најмлађих, као и да ће се у овакве акције укључити и други спортисти. Присутни ученици су искористили ову прилику да од ње нешто сазнају о пливању, о томе да ли и она пије млеко, да добију аутограм и да се с њом фотографишу. Зоран Вулетић, заменик председника општине Звездара, захвалио је компанији „Tetra Pak Production” због ове акције, као и промотеркама, и рекао да је општина Звездара укључила више од 5.000 ученика нижих разреда основних школа у овај програм у коме три пута недељно добијају бесплатно млеко у школи.

Пројекат „Школско млеко” иницирала је компанија „Tetra Pak Production” с циљем промовисања значаја млека и млечних производа у исхрани деце, а акцију су подржали Министарство здравља, Министарство пољопривреде, Секретаријат за образовање и општина Звездара.

Извор[уреди]