Београд: Програми за време летњег школског распуста 2010. године

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јун 2010.
Београд/ Србија

Током овог летњег распуста у понуди београдским ученицима наћи ће се бесплатни програми 55 спортских организација са преко 100 програмских спортских садржаја на територији свих 17 београдских општина, од којих се већина реализује у 15 спортских центара.

– У области рада са младима, Секретаријат за спорт и омладину ће обезбедити спровођење 41 програма у реализацији 28 организација, установа и предузећа. Улагање буџетских средстава за програме за време летњих распуста сваке године су већа и у сразмери с трајањем и бројем понуђених активности. За програме летњег распуста у 2010. години издвојена су средства у укупном износу од 22.653.600 динара, и то за програме спорта 16.653.600 динара и 6.000.000 динара за програме у области рада са младима – рекао је Александар Ковачевић, градски секретар за спорт и омладину.

У оквиру програма за младе наћи ће се школе иконописа, сликања уљем на платну, израде таписерија, калиграфије, графита, керамике, фотографије, школе стрипа, обука за туристичке водиче волонтере, школа жонглирања и друге. Савез извиђача Београда реализоваће извиђачки камп у Наутичком селу у Бољевцима, уз обезбеђен превоз.

У оквиру спортско-рекреативних програма спортски центри и спортске организације понудиће летње кампове са разноврсним спортско-рекреативним и креативним програмом. У овом програму учествују: Градски центар за физичку културу, „Пионирски град”, Установа за вршење јавне службе у области физичке културе „Љубомир Ибановић Геџа”, Спортско предузеће „Торвел”, „Звезда сити оаза”, Спортско-рекреативни центар „Милан Гале Мушкатировић”, ЈП СКЦ „Обреновац”, Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда, Фитнес клуб „Тонус”.

Школу пливања и усавршавања технике пливања понудиће следећи спортски центри: Градски центар за физичку културу, ЈП СПЦ „Нови Београд”, Републички завод за спорт, ЈП Ада Циганлија, Установа за вршење вршење јавне службе у области физичке културе „Љубомир Ивановић Геџа”, ЈП СЦ „Олимп”, ЦФК „Врачар”, СРЦ „Ташмајдан”, Центар за развој пливачког спорта, Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда, Спортски клуб „Јуниор спорт”, Пливачки клуб „Нун”, Спасилачка асоцијација Србије, Спортско-рекреативни клуб „Ребро”. Школу ватерпола понудиће ЈП Ада Циганлија, СРЦ „Ташмајдан”, КСЦ „Пинки – Земун”, ЦФК „Врачар” Школу тениса понудиће Градски центар за физичку културу, СЦ „Олимп”, СЦ „Ковилово”, „Партизан Жарково”, СРК „Ребро”, Willi commerce, ТК „Студио 1”, ТК „Видовдан”, Удружење педагога физичке култура Лазаревац и СЦ „Вождовац”. У програму школе јахања учествоваће клубови „Београд”, „Пегаз”, „Стремен” и Савез за спорт и рекреацију инвалида Београда, док ће се школа једрења одвијати у Једриличарском клубу „Земун”.

Поред ових програма, у понуди ће се наћи и школе одбојке на песку, одбојке, кошарке, фудбала и рукомета, фитнес програми, школе бадминтона, рагбија, атлетике, оријентиринга, стоног тениса, шаха, џудоа, ролера, софтбола, спортског пењања, кајака и кануа, рафтинга, скијања на води и друге. Детаљне информације о сваком програму с телефонима организатора, датумима одржавања и сатницом налазе на сајту града Београда (www.beograd.rs).

Упоредо са спортско-рекреативним програмима у Београду сваке године за време летњег распуста 11 спортских центара („Таш”, „Бањица”, „Кошутњак”, „Звездара”, „Младеновац”, „Врачар”, ГЦФК, „Обреновац”, „Нови Београд”, „Лазаревац-Колубара”, „Пинки”) обезбеђују један дан у недељи (среда) ученицима основних и средњих школа у Београду бесплатно коришћење базена.

Извор[уреди]