Београд: Приправност на ванредне ситуације

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Београд/ Србија

Центар за анализу ризика и управљање кризама са седиштем у Београду организоваће 26. и 27. новембра семинар на тему „Едукација у области приправности на ванредне ситуације у Београду са предлогом мера”. Семинар ће се одржати у просторијама општине Звездара у Булевару краља Александра 77. Предвиђено је да се едукује 20 полазника, запослених у државним органима, привреди и цивилним структурама, који су најодговорнији за спречавање и санирање ванредних ситуација као што су пожари, хемијски удеси, епидемије, поплаве, масовни нереди.

Стратешки циљ пројекта „Едукација у области приправности на ванредне ситуације на територији Београда са предлогом мера” јесте да асистира граду Београду, градским општинама и јавним предузећима у креирању ефикасног координационог тела за приправност. То подразумева помоћ у изради и развоју плана за припрему и одговор на масовне несреће.

Предавачи на семинару биће истакнути стручњаци у области безбедносног и кризног менаџмента, као и руководилац пројекта проф. др Зоран Кековић.

Извор[уреди]