Београд: Прелазак на територијални принцип рада од 14. децембра

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. децембар 2009.
Београд/ Србија

Национална служба за запошљавање Филијала за град Београд од понедељка,14. децембра, прећи ће на нови територијални систем организовања и рада. Незапослени ће се пријављивати и користити услуге и програме Филијале НСЗ за град Београд према општини пребивалишта, адреси из личне карте, а не према занимању, како је било до сада. И послодавци ће користити све услуге НСЗ у службама и испоставама филијале у општинама на којима је седиште њихове фирме.

Нови територијални облик организовања допринеће и бољој сарадњи с локалном самоуправом и социјалним партнерима у свим београдским општинама у решавању заједничког проблема незапослености.

Корисницима услуга Филијале НСЗ Београд на располагању ће бити 12 општинских служби и три општинске испоставе.

Филијала НСЗ Београд водила се системом квалитета НСЗ и сугестијама корисника услуга када се одлучила за територијални принцип рада. Сви корисници услуга могу додатно да се информишу у Позивном центру НСЗ, на бројеве телефона 0800/300-301 за незапослена лица и 0901/300-301 за послодавце, или на сајту НСЗ-a www.nsz.gov.rs.

Саветници и евидентичари дневно обавештавају кориснике услуга НСЗ-а о променама, то јест, о месту и адреси где незапослени убудуће треба да се јављају.

Извор[уреди]