Пређи на садржај

Београд: Презентација истраживања о проблемима младих на Новом Београду

Извор: Викиновости

23. март 2010.
Београд/ Србија

У оквиру припрема за израду локалног акционог плана за младе општине Нови Београд (ЛАП) одржана је презентација истраживања о проблемима младих. Презентацији су присуствовали Милош Петровић, заменик председника општине, Игор Пупић, председник Савета канцеларије за младе, Александар Арсов, Александар Ћордаш, Сања Богданов и Немања Цабунац, чланови Већа, Љиљана Бабић, начелница Одељења друштвених делатности, представници школа, невладиних организација и установа са Новог Београда.

Током припрема за израду овог акционог плана општина је донела одлуку да се спроведе истраживање о потребама и проблемима младих на Новом Београду. Истраживање је спроведено током протекла два месеца и обухватило је 172 особе женског и 155 особа мушког пола од 15 до 30 година. Резултате је представила Јелена Митић, координаторка пројекта.

За потребе истраживања направљен је упитник са бројним питањима везаним за активно учешће младих у друштву, информисање, образовање, здравство, забаву, безбедност и друге области живота. Према приказаним подацима, млади Новог Београда, посматрани као хомогена група, најзадовољнији су квалитетом понуђене забаве на Новом Београду, а најмање информисаношћу о могућностима запошљавања. Поред одговора на понуђена питања, имали су могућност и да дају своје предлоге.

Ово истраживање послужиће за израду акционог плана који ће потом бити стављен на увид јавности и јавну расправу.

Извор[уреди]