Београд: Представа „Прљаво или чисто – није исто!” на Дечјем „Имлек” сајму

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.
Београд/ Србија

ЈКП „Градска чистоћа” позива све малишане и њихове родитеље да у петак, 23. априла, у 16 часова посете 5. дечји „Имлек” сајам и погледају едукативну позоришну представу „Прљаво или чисто – није исто!”, коју у организацији ЈКП „Градска чистоћа” изводе Бода Нинковић и његова позоришна трупа „Дечија земља”.

Реч је о интерактивној позоришној представи којом се обрађују теме сепарације отпада, рециклаже, правилног чувања контејнера и практичним примерима се помаже деци да стекну нова знања која могу да примене у даљем животу. У веселој атмосфери, уз песму и игру, малишани ће бити у прилици да сакупљају отпад и одлажу га у контејнере за сепарацију, док ће им Бода Нинковић и остали глумци објаснити зашто је важно да науче да одвајају отпад, шта подразумева рециклажа и какву корист од ње имамо.

ЈКП „Градска чистоћа” већ неколико месеци успешно изводи ову представу у оквиру велике едукативне кампање у београдским основним школама, с циљем да се основци упознају са такозваним бонтоном чистоће и да им се укаже на то колико је важна брига о животној средини, правилном одлагању смећа и рециклажи.

ЈКП „Градска чистоћа” ће, поред представе, омогућити малишанима да на штанду предузећа на овом сајму виде како изгледају контејнери за одвајање отпада и да се упознају са основама процеса рециклаже.


Извор[уреди]