Београд: Представа „Веселе веце” у основним школама на Звездари

Извор: Викиновости

28. мај 2010.
Београд/ Србија

У оквиру пројекта „Школско млеко”, за ученике нижих разреда основних школа са Звездаре, организовано је бесплатно извођење представе Пан театра „Веселе веце”.

Представу која је ове године учествовала на Осмом дечјем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште” имали су прилику да у својим школама виде ученици свих звездарских основних школа од 5. до 24. маја.

Реализацију овог програма омогућили су „Tetra Pak Production” из Београда и Kreativa New Formula, у сарадњи са општином Звездара.

Пројекат „Школско млеко”, у који су од новембра 2009. укључене све основне школе са Звездаре, иницирала је компанија „Tetra Pak Production”. Циљ акције је промовисање значаја млека и млечних производа у исхрани деце, а подржали су је Министарство здравља, Министарство пољопривреде, Секретаријат за образовање града Београда и општина Звездара.

Општина Звездара укључила је преко 5.000 ученика нижих разреда основних школа у програм којим три пута недељно добијају бесплатно млеко у школи, а у промоцији акције у звездарским школама су учествовале Нађа Хигл и Ивана Шпановић.

Извор[уреди]