Београд: Први београдски интернационални филмски фестивал особа са инвалидитетом

Извор: Викиновости

27. мај 2010.
Београд/ Србија

У Дому синдиката од 28. до 30. маја одржаће се Први београдски интернационални филмски фестивал особа са инвалидитетом у организацији Хенди центра „Колосеум”.

Поднаслов овогодишњег фестивала је „Невидљиве разлике и видљиве сличности”, а теме култура, спорт, туризам и образовање. Манифестација је такмичарског карактера, а филмске пројекције ће се одржавати у Плавом салону Дома синдиката и салону Скупштине града.

Награде фестивала су за најбољи филм – Гран при Bosi fest 2010, најбољу режију и најбољи сценарио. Поред награда у такмичарској селекцији, ван конкуренције ће бити додељена и награда публике. Отварање фестивала је 28. маја у 12 сати на Тргу Николе Пашића. Поред главног филмског програма (такмичарски и ревијални), Bosi fest 2010 садржи и свакодневне пратеће програме: креативне радионице (ликовна и фото-радионица) и музички, сценски програм, дечји програм и трибине. Манифестација ће бити допуњена и сајамским догађајем, који ће бити организован у фоајеу Дворане Дома синдиката, од 10 до 12 сати.

Реализацију овог фестивала помогао је Секретаријат за културу. Суорганизатори су и „Шуматовачка” – Центар за ликовно образовање, саветодавно тело особа са инвалидитетом при кабинету градоначелника Београда и Асоцијација уметности и медија.

Извор[уреди]