Београд: Прва београдска регата

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. август 2009.
Београд/ Србија У организацији Рафтинг клуба АЛФА ТИМ, Прва београдска регата одржаће се у недељу, 9. августа, на Сави. Циљ ове манифестације је да анимира и позове грађане и госте града на реке, афирмише туристичку понуду, укаже на природне лепоте Београда, промовише рафтинг као спорт и омогући дружење београдских заљубљеника у реку Саву.

Старт регате биће на Макишу, недалеко од раскрснице улице Боре Станковића и Макишког пута, а циљ на купалишту Аде Циганлије, непосредно поред клуба „Easy”.

Регата ће имати и свој спортско-рекреативни део, који подразумева рафтинг трку у дисциплини head-to-head, као и турнир у одбојци на песку. На циљу регате формираће се четворочлани тимови, који ће се пријавити организатору на лицу места. Они ће се опробати у дисциплини head-to-head и одбојци, у нокаут форми такмичења. На крају спортско-рекреативног дела биће проглашен победник.

Регата је веслачког карактера и у њој ће учествовати рафтинг клубови из целе Србије. Учешће је бесплатно за све који имају своје пловило. За заинтересоване који немају сопствени чамац место се може резервисати у неком од чамаца организатора по цени од 300 динара по особи.

Ради унапређења туристичке понуде града током летње сезоне, Туристичка организација Београда пружила је организатору подршку у промоцији ове манифестације.

Пријављивање заинтересованих за учешће у регати може се обавити слањем поруке на електронску адресу info@splavarenje.com, као и позивом на број телефона 063/6633-37. Додатне информације доступне су на сајту www.splavarenje.com.

Извор[уреди]