Београд: Почиње Осмомартовски шаховски турнир

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

3. март 2010.
Београд/ Србија

У Београду се од данас до 11. марта одржава традиционални осмомартовски велемајсторски турнир шахисткиња, саопштено је на конференцији за новинаре у Старом двору. Десет најуспешнијих шахисткиња из Русије, Бугарске, Србије, Молдавије, Босне и Херцеговине и Грчке древну игру играће у хотелу „Славија” и на Старом ДИФ-у у Делиградској улици.

– Београду је част што може да помогне турнир који се у нашем граду први пут одржао 1965. године. Верујем да ћемо и ове године, као и много пута до сада, бити добри домаћини. Свим шахисткињама желим да остваре успех који прижељкују – рекао је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

На овом турниру учествоваће Татјана Грабузова, Маргарита Воиска, Ана Бендераћ, Сузана Максимовић, Светлана Петренко, Елена Борић, Јована Ерић, Марија Петровић, Мариа-Ана Стефаниди и Лена Миладиновић. Победница турнира добиће 100.000 динара, другопласирана, 70.000, трећепласирана 50.000, док ће четвртопласираној шахисткињи припасти 40.000 динара.

Мечеви сваког дана почињу у 16 часова и трају до 21 час. Партије се могу посматрати и путем интернета на сајту Шаховског савеза Београда www.beochess.rs

Организатор је Шаховски савез Београда.

Извор[уреди]