Београд: Почео „Београдски Time Force маратон”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. април 2010.
Београд/ Србија

„Београдски Time Force маратон” почео је тачно у 10 часова трком на 42 километара и 195 метара и полумаратонском трком. У маратону учествује око 250 тркача, а у полумаратону више од 1.200 пријављених. Рекорд Београдског маратона је 2 сата, 10 минута и 54 стотинки.

Пет минута касније стартовала је и „Трка задовољства” на 5 километара, у којој учествује више од 20 хиљада љубитеља рекреативног трчања. Ову трку отворио је Александар Антић, председник Скупштине града.

– Београдски маратон једна је од ствари које овај град чине метрополом, јер готово да нема значајног европског и светског града у којем се не одржава слична манифестација. С обзиром на број пријављених учесника у маратонској и полумаратонској трци све добија и на спортском значају. Београд је поносан на свој маратон и чини све да га очува и сваке године унапређује – рекао је за „Беоинфо” Александар Антић.

Почетку „Београдског Time Force маратона” присуствовали су и помоћник министра спорта и омладине Горан Крецловић, заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић, секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић, председник Српског олимпијског комитета Владе Дивац и Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије.

Промотер „Београдског Time Force маратона” је чувени атлетичар Маријан Вороњин.

Извор[уреди]