Београд: Почело гласање за дечји ликовни конкурс „Моја зграда”

Извор: Викиновости


7. децембар 2009.
Београд/ Србија

На дечјем ликовном конкурсу који организује ЈП „Градско стамбено” у ужи избор ушло је 100 цртежа. Ужи избор направила је комисија састављена од студената завршних година уметничких факултета.

Гласање траје од данас, од 8 часова ујутро, све до понедељка, 14. децембра, до 16 часова. Са једног рачунара могуће је гласати само једном. Може се укупно гласати за три цртежа, и то са три, два, или једним поеном. Ранг- листа 12 првопласираних радова прави се на основу укупног броја освојених поена по цртежу. Гласање се врши одабиром броја поена испод цртежа, а потом притиском на дугме „гласај”, такође испод цртежа. За радове се може гласати на http://www.stambeno.com/sr/glasanje/?Itemid=71

На наградном ликовном конкурсу могу учествовати ученици првог и другог разреда основних школа, на једну од унапред задате четири теме: „Моја зграда – у пролеће”, „Моја зграда – у лето”, „Моја зграда – у јесен” и „Моја зграда – у зиму”. Бира се дванаест најбољих радова, од којих ће ЈП „Градско стамбено” направити званичан календар за 2010. годину, а три првопласирана као награду добијају и похађање школе цртања.

Конкурс се односи на основне школе на десет београдских општина на којима „Стамбено” нуди и изводи своје услуге: Стари град, Палилула, Савски венац, Звездара, Врачар, Вождовац, Чукарица, Нови Београд, Земун и Раковица.

Извор[уреди]