Пређи на садржај

Београд: Почела реализација пројекта „Укључи Београд”

Извор: Викиновости


7. септембар 2010.
Београд/ Србија

Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију, у просторијама Београдске отворене школе свечано је отворио уводни семинар у оквиру пројекта „Укључи Београд – обликовање локалних политика развоја у процесу европских интеграција кроз активније и одговорније деловање организација цивилног друштва”.

Реализација пројекта треба да допринесе јачању капацитета организација цивилног друштва са територије града Београда активним укључивањем у обликовање политике града у процесу европских интеграција.

– Програм који је сачинио тим Београдске отворене школе у многоме ће допринети да град Београд добије још кредибилних партнера из невладиног сектора, са којима ћемо заједно стварати бољу будућност. Препознајемо значај сарадње са организацијама цивилног друштва и жеља нам је да што већи број удружења узме учешће у креирању локалних политика – рекао је Рунић.

Тридесет учесника пројекта, представника невладиних организација са територије града Београда, након реализације овог пројекта стећи ће неопходна знања и вештине за активније учешће у процесу европских интеграција. Тиме ће њихове организације у већој мери моћи да допринесу решавању проблема на локалном нивоу, а самим тим и стварању оквира за побољшање квалитета живота Београђана.

Пројекат „Укључи Београд” реализује Центар за европске интеграције Београдске отворене школе, уз финансијску подршку Агенције за сарадњу са НВО.

Извор[уреди]