Београд: Почела изградња нове амбуланте у Калуђерици

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. септембар 2009.
Београд/ Србија

У насељу Калуђерица почела је изградња нове амбуланте, која је део Дома зравља „Миливоје Стојковић” у Гроцкој. Изградњу овог објекта финансира град Београд са око 212 милиона динара. Посао су на тендеру добиле фирме „Инграп-омни” из Београда и ГП „Грађа” из Ваљева. Рок за завршетак посла је 12 месеци, па би нова амбуланта пацијенте требало да прими 1. октобра 2010. године.

– Стара амбуланта била је крајње неусловна, па ће грађани Калуђерице добити нову, модерну здравствену установу. Нова зграда имаће ниско и високо приземље и два спрата, површине од око 2.200 квадрата. Предвиђена су одељења за лечење деце и омладине, одраслих, као и гинеколошко одељење, лабораторијска служба, хитна помоћ, апотека, ултразвучна дијагностика и патронажна служба – рекла је Драгана Јовановић, градска секретарка за здравство.

Директор Дома здравља „Миливоје Стојковић” Драгиша Станојевић казао је за „Беоинфо” да су све лекарске службе измештене из старе амбуланте у оближњу зграду месне заједнице.

– Уз велику помоћ Секретаријата за здравство и општине Гроцка у веома кратком року успели смо да преселимо ординације у зграду месне заједнице, где ће се налазити све док нова амбуланта не буде завршена. Једино ординацију стоматологије нисмо могли да изместимо, па ће зубарске прегледе грађани моћи да обаве у амбуланти у Винчи – рекао је Драгиша Станојевић.

Извор[уреди]