Пређи на садржај

Београд: Почела изградња лифта за инвалиде у Париске комуне 61

Извор: Викиновости

6. април 2010.
Београд/ Србија

Председник општине Нови Београд Ненад Миленковић обишао је данас зграду у улици Париске комуне 61, где је у току изградња лифта за особе са инвалидитетом. У овом солитеру живи девет особа са инвалидитетом, којима је због бројних степеница излазак из куће био скоро немогућ. Радове финансира општина Нови Београд.

Даница Јовановић, једна од станарки која користи инвалидска колица, пре неколико месеци обратила се за помоћ општини Нови Београд, а приликом обиласка зграде Ненад Миленковић је најавио да ће општина предузети све што је потребно да се станарима ове вишеспратнице омогући кретање.

– Ми смо још прошле године упутили јавни позив скупштинама станара да пријаве зграде у којима живе слабо покретне и особе са инвалидитетом. За помоћ нам се обратило око 50 скупштина станара, мада мислим да их има много више. Ове године одлучили смо да се посветимо установама које користи велики број људи, па су у току радови на изградњи рампи у Десетој гимназији, амбуланти у насељу Ледине и Центру за социјални рад. Следећи корак је решавање проблема у стамбеним зградама и ускоро ће почети радови у једној згради у Блоку 30 – рекао је Миленковић и још једном позвао станаре да пријаве општини све зграде где је потребно направити рампе.

Изградња кућице и постављање платформе на спољној страни зграде почела је пре неколико дана, а радови би требало да буду готови следеће недеље.

Извор[уреди]