Београд: Потписани уговори са 19 организација чије пројекте ће финансирати град

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. јун 2010.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију данас је у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6 потписала уговоре са 19 организација чији пројекти ће се финансирати средствима из градског буџета. Од 78 пријава, колико их је приспело на конкурс, финансираће се најцелисходнији пројекти који су фокусирани на улогу организација цивилног друштва у процесу европских интеграција и који доприносе учешћу невладиних организација у обликовању јавних политика на локалном нивоу.

– По први пут средствима из буџета града финансирају се пројекти невладиних организација. На овај начин хтели смо да помогнемо организације које шире сагледавају проблеме у нашем друштву, али и нуде решења, да оснажимо организације цивилног друштва у процесу европских интеграција, као и да пружимо помоћ у спровођењу пројеката од заједничког интереса. Очекујемо да ће презентација њихових пројеката дати подстицај за нове идеје, иницирати и ојачати партнерства између јавних и државних институција, локалних самоуправа, пословног сектора и организација цивилног друштва – рекао је Данко Рунић, директор Агенције са сарадњу са НВО и европску хармонизацију, на данашњем потписивању уговора.

Невен Мариновић, извршни директор Удружења „Смарт колектив”, једне од организација која је добила средства из буџета града за пројекат „Лице улице”, захвалио се у име добитника. Према његовим речима, град Београд је први донатор који их је подржао.

Извор[уреди]