Београд: Посета Мирослава Чучковића Загребу

Извор: Викиновости


19. фебруар 2010.
Београд/ Србија

У првој званичној посети представника Управе града Београда граду Загребу, члан Градског већа задужен за привреду Мирослав Чучковић сусрео се с Ладиславом Прежагалом, шефом загребачког Уреда за господарство. Посета је остварена у оквиру шире иницијативе Управе града Београда да се београдским привредницима помогне да боље послују у региону.

– Велико ми је задовољство што смо се договорили да високу политику оставимо републичким органима, а да ми учинимо све што је у нашој моћи да конкретно помогнемо привредницима. Констатовали смо да повезивање београдских и загребачких предузећа може бити од користи и једнима и другима у наступу на тржишту Европске уније – рекао је Мирослав Чучковић за Беоинфо.

Приликом посете конкретно је договорено да се оснажи институционална сарадња кад су посреди Дани Хвара и Истре у Београду, те Фестивал ракије и Пршутијада у Загребу. Мирослав Чучковић истакао је да ће Београд, који треба да буде лидер у региону, настојати да смањи дисбаланс у робној размени са Загребом и Љубљаном, а да тамо где је у предности – у размени са Сарајевом, Подгорицом и Скопљем – ту предност још повећа.

Извор[уреди]