Београд: Помоћ „Пијаца” деци ометеној у развоју и донација поводом Дана жена

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

8. март 2010.
Београд/ Србија

Радови деце ометене у развоју из седам специјалних школа из Београда и једне са Косова, припремљени у оквиру пројекта „Мој сточић” уз помоћ модне дизајнерке Драгане Огњеновић и наставника ових школа, поклон су које ће поводом 8. марта добити жене запослене у ЈКП „Градске пијаце”. Украсни предмети, попут кућица од порцелана, медведића, свећа и други, требало би да подсећају не само даме запослене у ЈКП „Градске пијаце” него и представнике других институција и организација да у друштву постоје они којима су помоћ и подршка увек потребне, као и да је могуће пронаћи начин да се та помоћ и пружи.

– Намера нам је да примером покажемо да је најразличитије прилике могуће искористити и спровести одговорну друштвену улогу, коју има свако предузеће, а поготово јавно. Желимо да скренемо пажњу да и поред урођених недостатака и оштећења, деца са сметњама у развоју могу успешно да се укључе у друштвени живот и да једнако добро обављају послове за које су оспособљени. И мени лично је драже што знам да је новац који је потрошен на мој поклон за Дан жена отишао за праву намену, него да сам добила неку непотребну ситницу – рекла је Марија Бошњаковић, шефица Одељења за маркетинг и односе са јавношћу ЈКП „Градске пијаце”.

Оригиналне предмете су направили ученици са посебним потребама уз помоћ наставника и дефектолога из шест београдских школа и једне школе са Косова и Метохије, и то „Свети Сава” (Умка), „Душан Дугалић” (Београд), „Стефан Дечански” (Београд), „Вељко Рамадановић” (Земун), „Драган Ковачевић” (Београд), „Радивоје Поповић” (Земун) и „Косовски божур” (Косовска Митровица).

Извор[уреди]