Београд: Помоћ града Другој међународној конференцији „Геометрија, динамика и интеграбилни системи”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. септембар 2010.
Београд/ Србија

Град ће, на молбу Математичког института САНУ, учествовати у финансирању дела трошкова организације Друге међународне конференције „Геометрија, динамика и интеграбилни системи – ГДИС 2010”, која ће се од 7. до 13. септембра одржати на Фрушкој гори.

Учествоваће 50 врхунских математичара из Италије, Француске, Велике Британије, Португалије, Шпаније, Шведске, Швајцарске, Немачке, Русије, Румуније, Бугарске, Израела, САД, Бразила, Марока, Пољске, Кипра, Белгије, Црне Горе и Србије. Међу њима ће бити и десет академика. Прва конференција одржана је у Београду 2008. године.

Организатори конференције су академик Валериј Козлов, потпредседник Руске академије наука и директор Института „Стеклов”, др Владимир Драговић и Алексеј Борисов, уредник журнала „Regular and Chaotic Dynamics”, који издаје Springer. Председник Научног комитета „ГДИС 2010” је академик Сергеј Ноников, члан Руске и Европске академије наука и САНУ. У организацију овог важног научног скупа, поред Секретаријата за образовање, укључили су се и Министарство за науку и општина Стари град. На конеференцији ће бити приказани најзначајнији резултати српске науке у последњих неколико година.

Извор[уреди]