Пређи на садржај

Београд: Подељени школски прибор и одећа деци расељеној из насеља испод „Газеле”

Извор: Викиновости


30. август 2010.
Београд/ Србија

Уочи почетка нове школске године, градски секретар за социјалну заштиту Владан Ђукић и заменица секретара за образовање Драгица Моро поделили су данас поклоне школској деци која сада живе у насељу у Барајеву, а чије су породице прошле године расељене из нехигијенског насеља испод моста „Газела”. Деца су добила школски прибор, ранчеве, тренерке, патике, и мајице.

– Породице испод моста „Газела” расељене су на пет локација, а из тих нових насеља у среду ће у школу кренути 129 ђака, од којих 23 првака, и сви ће добити поклоне. У Основну школу „Сима Марковић” из насеља у Барајеву у школу ће поћи шест првака и дванаесторо ђака осталих разреда. За њих смо обезбедили школски прибор, уџбенике, одећу и обућу, а из градског буџета се плаћају и педагодишки асистенти који воде рачуне о деци после школе. Ученицима је обезбеђен и редован превоз до школе – рекла је Драгица Моро.

Драгица Моро је нагласила да је прошлу годину завршило 78 ђака из ових породица и рекла да је то веома охрабрујући податак. Она је казала да град Београд финансира набавку уџбеника за све ђаке из ових насеља, без обзира на то који разред похађају.

Владан Ђукић је рекао да Секретаријат за социјалну заштиту већ другу годину заредом обезбеђује одећу и обућу за децу из некадашњих нехигијенских насеља, како би им помогао да лакше преброде социјалне разлике у односу на своје вршњаке.

Извор[уреди]