Београд: Подељени новогодишњи пакетићи деци у Сигурној кући у Раковици

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. децембар 2009.
Београд/ Србија

Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, посетила је данас Сигурну кућу у Раковици и деци која су у њој смештена поделила новогодишње пакетиће. Поклоне за 24 малишана, узраста од шест месеци до 13 година, обезбедио је град Београд. Посети је присуствовао директор Агенције за јавне набавке Бранко Јанковић.

– Уколико до краја године у ову кућу дође још деце, обезбедићемо пакетиће и за њих. Деца која овде већ бораве прикључиће се великој породици предшколаца, којих тренутно има 55.000 у Београду. То значи да ће вртић који се налази у оквиру ове куће бити уврштен у мрежу објеката Предшколске установе „Раковица”, а Секретаријат за дечју заштиту ће већ од јануара обезбедити боље услове за похађање припремног предшколског програма, који ће ова деца похађати од јануара. Тако ће и овде бити комплетно реализован образовно-васпитни програм, пружена стручна подршка, организована зимовања и летовања и примењене субвенције у плаћању – рекла је Љиљана Јовчић.

Локални план акције за децу са територије Београда, који ће направити Секретаријат за дечју заштиту, треба да буде завршен до маја, па ће у складу са њим бити урађена и комплетна стратегија заштите целокупне дечје популације, најавила је Љиљана Јовчић.

Извор[уреди]