Београд: Подводно чишћење Савског језера

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

18. април 2010.
Београд/ Србија

На Ади Циганлији је данас одржано подводно чишћење Савског језера, које традиционално, поводом Дана планете Земље организује Комисија за спорт и околину Председништва ОКС. Основна идеја акције је да се подигне свест друштва о потреби заштите животне средине, посебно река и приобаља и да се јавности скрене пажња на лоше навике непрописног бацања ђубрета.

Пре почетка акције, присутнима су се обратили председник ОКС Владе Дивац, Горан Триван, градски секретар за заштиту животне средине и Министар животне средине и просторног планирања, Оливер Дулић.

– Ада Циганлија је једна од оаза у нашем граду, у којој се можемо бавити спортом и уживати у природи. Њена вредност за Београђане је немерљива! Управо из тог разлога, сви ми заједно морамо да уложимо додатни напор и да учинимо Аду још чистијом и лепшом, изјавио је Владе Дивац председник ОКС и искористио прилику да се посебно захвали рониоцима.

Министар Дулић, изразио је захвалност Олимпијском комитету, и свима онима који својим примером показују да свако може и мора дати свој допринос како би наша животна средина била лепша и чистија.

Горан Триван, је истакао да ће градски секретаријат увек подржавати овакве акције и да ће улагати још више напора како би свима нама обезбедили здравију и чистију средину за квалитетнији живот, док је Зоран Гајић, директор ЈП „Ада Циганлија” које је било домаћин манифестације, изразио захвалност свим присутнима на показаним напорима да се заједничким снагама подигне свест грађана о потреби заштите животне средине и одговорног понашања.

У самој акцији подводног чишћења Савског језера учествовало је 50 ронилаца из МУП-а Србије, СОПАС-а и Специјалних бригада Војске Србије. Занимљиво је да је један од ронилаца био и шеф Делегације европске комисије у Србији, господин Винсент Дежер.

Извор[уреди]