Београд: Повећан проценат наплате ЈКП „Инфостан”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

15. март 2010.
Београд/ Србија

Према најновијим подацима, ЈКП „Инфостан” је повећало наплату потрошених комуналних услуга и производа. Уплате грађана за месечне аконтације и заостала дуговања из претходног периода премашују месечна задужења, наводи се у саопштењу овог јавног комуналног предузећа.

Повећању наплате највише је допринео нови редизајнирани рачун на А4 формату, на коме грађани свакога месеца имају комплетан преглед укупних обавеза, како за текући месец тако и за задужења из претходног периода. Са новим рачуном грађани су три пута добили и комплетно објашњење о поступку утужења, због чега је већи број њих измирио заостала дуговања.

ЈКП „Инфостан” захваљује свим редовним платишама који у року доспећа измирују своје обавезе, а у знак захвалности омогућило им је да за симболичних 212 динара гледају све представе са редовног репертоара позоришта „Атеље 212” до краја следеће сезоне. На њиховом сајту је и „Кутак за редовне платише”, где грађани могу да се обавесте о свим промотивним акцијама које припремају, а сарадња са „Атељеом 212” је тек почетак, наводи се у саопштењу овог предузећа.

На сајту се налази и преглед архиве рачуна, који корисницима омогућава увид у електронску копију рачуна, коју могу одштампати и уплатити у било којој пошти или банци, не чекајући да им рачун стигне редвном поштом.

Како би грађанима додатно олакшали измиривање обавеза, у наредним месецима ЈКП „Инфостан” ће првенствено омогућити онлајн плаћање рачуна, а убрзо потом и путем СМС-а.

Из овог предузећа подсећају грађане да имају право на пет одсто уколико измире текуће обавезе 15. у месецу. Град Београд наставља да субвенционише угрожене категорије становника, који могу остварити попуст од десет до 50 процената.

Извор[уреди]