Београд: Плесни спектакл „International Beo Dance Open”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. септембар 2009.
Београд/ Србија

Велики плесни спектакл под називом „International Beo Dance Open”, у коме ће учествовати више од 800 плесних парова из 22 земље, одржаће се у суботу и недељу, 26. и 27. септембра, у Центру за културу и спорт „Шумице”, речено је на конференцији за новинаре одржаној тим поводом. Окупљање плесача има такмичарски карактер у оквиру система спортских надметања за Трофеј Београда. Играчи ће показати умеће у пет латиноамеричких и пет класичних плесова.

– Желимо да позовемо суграђане да уживају у овој врхунској спортској и културној манифестацији. Задовољни смо што смо пружили прилику Београђанима да гледају највеће светске и домаће плесаче – рекао је представник Секретаријата за спорт и омладину Новица Тодосијевић.

Ненад Јефтић, председник Плесног савеза Србије и први човек клуба „Beo dance”, који је организатор такмичења, рекао је да ће се у „Шумицама”, поред осталог, појавити актуелни и бивши светски прваци у плесу, као и да ће пар из Србије Бојан Лазаревски – Соња Илић покушати да одбрани Трофеј Београда, који су освојили прошле године.

– Довољно је рећи да „International Beo Dance Open” спада у највиши ранг плесних турнира у свету. Плесачи ће у завршници играти уз живу музику, што је много захтевније јер оркестар никад не одсвира нумеру на исти начин, па су плесачи принуђени да прате музички ток и тако изразе умеће импровизације. Само на тај начин може се стећи представа о томе ко је заиста најбољи, будући да се тачке не могу научити напамет, како то често бива док се плеше уз музику са компакт-диска – казао је Јефтић. Он је захвалио Секретаријату за спорт и омладину као покривитељу Трофеја Београда, у који је увршћен и овај плесни турнир.


Извор[уреди]