Београд: Отказане представе 7. београдског фестивала игре у новим терминима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. април 2010.
Београд/ Србија

Због вулканског облака над Европом и немогућности да уметници и техничари стигну у Београд својим планираним летовима, као и штрајка железнице у Француској и затвореног прелаза преко Ламанша, Београдски фестивал игре је морао да откаже две представе. Захваљујући брзој реакцији и професионализму плесних компанија, као и сарадњи и пуном разумевању театара у којима су планиране представе, сва гостовања ће се одржати у новим скорашњим терминима.

Тако ће се представа „Врт уживања” компаније Бланке Ли из Париза, уместо 17. априла, извести на сцени Опере „Мадленијанум” 2. маја, док ће гостовање представе „Јустиција” трупе Јасмин Вардимон из Лондона уместо 19. априла у „Сава центру”, бити бити реализовано 4. маја.

Купљене и протоколарне карте важе за нове термине. У наставку фестивала посетиоци ће имати прилику да гледају трупу Емија Грека у ЈДП-у (21. април) и Балет из Женеве у „Сава центру” (23. април).

До сада су на 7. београдском фестивалу игре изведене представе компанија „Aterballetto” у Београду и Новом Саду, Акрама Кана и Националног балета из Кине у Мадленијануму, трупе Peeping Tom у БДП-у, Компаније Паола Рибеира у НП-у Нишу, као и Kibbutz Dance компаније у Београду и Сомбору. Комплетан тим Kibbutz Dance компаније још увек борави у Београду.

Извор[уреди]