Београд: Отворен четврти „Имлек” дечји сајам

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. октобар 2009.
Београд/ Србија

Под слоганом „Дивни дани”, у организацији „Sky vision” и „Snar Group”, данас је отворен „Имлек” дечји сајам, четврти по реду. Манифестацију, која се одржава до 11. октобра у хали 3 Београдског сајма, званично је отворила градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић.

– Чини ми се да је четврти сајам бољи од претходног, а надам се да ће следећи бити још бољи. У оквиру дечјег сајма презентује се све оно што је здраво за децу, а показује се и вредност породице. Осим предшколских установа, на овогодишњем сајму представиће се и Центар дечјих летовалишта, који ће поклонити седам дана бесплатног боравка у неком од одмаралишта за једну читаву породицу. Тако да надлежност секретаријата није само у повећању капацитета и изградњи вртића већ и свеобухватнија брига о деци – рекла је Љиљана Јовчић.

Манифестација је и овога пута бесплатна, а малишане очекује богат програм на главној бини, позоришне представе, фолклорни ансамбли, хорови, аниматори, модне ревије. На спортском терену посетиоцима ће бити представљени спортови за децу, a одржаће се и трка беба у пузању. Малишанима ће на располагању бити играоница на 100 квадратних метара, као и популарна вештачка стена. Учешће у свим програмима је бесплатно, а пријављивање је на самом сајму.

Покровитељи манифестације су Град Београд и Министарство омладине и спорта.

Извор[уреди]