Београд: Отворен сајам уџбеника на Тргу Николе Пашића

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. септембар 2010.
Београд/ Србија

Сајам уџбеника, који на Тргу Николе Пашића организује Новинска агенција „Бета” уз подршку Секретаријата за образовање, отворен је данас и трајаће до 6. септембра, уз учешће седам издавачких кућа. Штандови издавача ће сваког дана бити отворени од 12 до 20 часова.

– Град Београд по други пут сарађује са Новинском агенцијом „Бета” у организовању овог септембарског сајма уџбеника. Мислим да ће понудом бити задовољни сви посетиоци, али и професори, јер ће имати прилике да на овом простору купе и погледају нешто што ће им користити у свакодневном раду са ученицима. У име града и у своје име позивам ученике и њихове родитеље да обиђу сајам и купе све што им је потребно. Имајући у виду гужве које се стварају пре почетка школске године, поготово у Палмотићевој и Косовској улици, Секретаријат за информисање изашао је у сусрет иницијативи да се одржи сајам уџбеника, што ће грађанима Београда омогућити куповину школских књига без чекања у редовима – рекао је Владимир Тодић, градски секретар за образовање, који је данас посетио овај сајам.

Он је подсетио да је Градска управа ове године обезбедила бесплатне уџбенике за ђаке петог разреда, а у оквиру акције Министарства просвете град Београд обезбедио је и средства за набавку уџбеника за ученике другог разреда.

Иван Цвејић, главни и одговорни уредник „Бете”, рекао је да је њихова идеја да на почетку школске године помогну родитељима и ученицима да се на мало лакши начин и у пријатнијем амбијенту снабдеју свиме што им је потребно за почетак школе.

Уџбенике и другу образовну литературу на овогодишњем сајму продаваће издавачке куће: Завод за уџбенике, „Клио”, „Клет”, „The English book”, „M&G dakta”, „Кварк медија” и „Београдска књига”.

Извор[уреди]