Београд: Отворен реновирани вртић „Лабудић” у Раковици

Извор: Викиновости


19. фебруар 2010.
Београд/ Србија

Градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић обишла је данас реновирани вртић „Лабудић”, који се налази у склопу Предшколске установе Раковица. У овом вртићу, укупне површине 2.786 квадратних метара, урађена је комплетна санација и адаптација.

– Реконструкција објекта коштала је око 85 милиона динара, а у опремање је уложено око четири милиона динара. Капацитет објекта је 455 малишана, распоређених у седам јаслених, једанаест вртићких и једну четворочасовну групу за обавезан припремни предшколски програм. Овај објекат један је од најлепших у граду и зато ће сваки наредни реконструисани вртић бити леп као „Лабудић”, а можда и лепши. Санација је трајала шест месеци и није било кашњења – казала је Љиљана Јовчић.

Она је најавила да ускоро почиње и комплетна санација и адаптација вртића „Изворчић”, као и отварање адаптираног објекта „Изворчић 2”, подсећајући да је недавно отворен такође адаптиран вртић „Орашчић”. Завршен је и пројекат за адаптацију простора величине 600 квадратних метара у Реснику 2.

Директорка ПУ Раковица Радмила Аранђеловић рекла је да су родитељи презадовољни свиме што је град учинио да њихова деца бораве у што квалитетнијем простору. Ова установа у свом саставу има 12 објеката, у којима је смештено близу 3.500 малишана.

Извор[уреди]