Београд: Отворен продајни центар намештаја „Кика” на Бежанијској коси

Извор: Викиновости


26. новембар 2009.
Београд/ Србија

Ненад Миленковић, председник општине Нови Београд, присуствовао је данас отварању продајног центра намештаја аустријске компаније „Кика” на Бежанијској коси. Први продајни објекат ове компаније у Србији изграђен је за 14 месеци. У њега је уложено око 30 милиона евра и отворено 200 нових радних места. Продавница са више од 30 хиљада артикала намештаја, текстила и других ствари за кућу има продајни простор од 11 хиљада квадратних метара.

– Отварање овог објекта показује да се Нови Београд и даље развија, јер је изграђен у крају у ком се подижу и други тржни центри. То је знак да је наша општина и даље занимљива страним инвеститорима, а отварање „Кике” је добро и за домаћу индустрију, која добија прилику да тако пласира своје производе. У Новом Београду се у последњих неколико година највише градило, а ми ћемо водити рачуна да тај развој не угрози квалитет живота грађана. Трудићемо се и даље да очувамо велики број зелених површина, обезбедимо боље услове у школама и побољшамо саобраћајну инфраструктуру – рекао је Миленковић.

Он је најавио и даље планове за развој општине, као што су реконструкција базена у Спортском центру „11. април”, израда идејног пројекта за отварање административног центра и испостава дома здравља на Бежанијској коси.

Извор[уреди]