Београд: Отворен први терен за карлинг у Србији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. јануар 2010.
Београд/ Србија

Први терен за играње карлинга и карлинга у колицима у Србији отворен је данас на Ади Циганлији, поред великог отвореног клизалишта. Репрезентативци Србије у карлингу демонстрирали су на отварању правила овог олимпијског спорта.

– Ово је још један од нових и атрактивних садржаја у оквиру зимске понуде Аде Циганлије, којом желимо да допринесемо да највеће београдско излетиште живи током целе године. Овај пројекат смо реализовали уз помоћ Националног савеза за карлинг Србије и омогућили Београђанима да се упознају са спортом који је у нашој земљи релативно непознат. Карлинг је у великој експанзији и увршћен је у ред олимпијских и параолимпијских спортова – истакао је директор ЈП „Ада Циганлија” Зоран Гајић.

Сви који желе да се окушају у карлингу могу да прођу бесплатну основну обуку, док ће права спортска обука и тренинзи бити бесплатни за децу и особе са инвалидитетом (карлинг у колицима). Тренинге ће водити пет тренера са сертификатима Светске карлинг федерације, а предвиђена је и организација мечева, турнира и првенстава.

Извор[уреди]