Београд: Отворен обновљени „Пазл град”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. септембар 2010.
Београд/ Србија

Александар Шапић, помоћник градоначелника, и Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, присуствовали су данас отварању обновљеног „Пазл града” на Вождовцу. Одлуком градоначелника Београда, овај јединствени објекат, који се налази у насељу Бањица, на углу Црнотравске и Борске улице, званично је прешао у надлежност града 22. јуна и предат је на управљање Секретаријату за комуналне и стамбене послове. Поновно отварање обновљеног објекта обележено је представом „Чаробни нос” Позориштанца „Пуж”, с Бранком Коцкицом у главној улози.

– Град је успео да у врло кратком року поправи све што је због неодржавања уништено. Потрудићемо се да убудуће, поред забавних садржаја који овде постоје, унесемо и културни програм, дечје представе и друге манифестације како би „Пазл град” постао право место за децу предшколског и раног школског узраста. Ово место ће од сада имати двадесетчеворочасовно обезбеђење, два домаћина који ће отварати и затварати „Пазл град” и водити рачуна о инвентару. Данашња слика и велики број деце потврђују да „Пазл град” има свој пуни смисао, што су нам потврдили и сами родитељи – рекао је Александар Шапић.

Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, рекла је да ће „Пазл град” сваке седмице угостити по један вртић с територије Вождовца.

– Њих десетак се налази у непосредној близини, тако да деца са васпитачицама могу да дођу и пешке. Прво ће се представити ликовне радионице, потом музичке и драмске, школе сликања и вајања, као и психомоторне активности. Овај објекат није отворен само за децу из вождовачких вртића, доступан је и осталој деци, а као пример је послужила и данашња посета приватног вртића „Машана”. Тачан распоред за коришћење објекта осталих београдских вртића биће направљен до идућег пролећа – казала је Љиљана Јовчић.

Радно време ће зависити од обданице, односно за време лета ће бити дуже, а током зиме краће. „Пазл град” ће се отварати током раних преподневних сати, око девет, а затварати са сумраком. Улазак је слободан.

Извор[уреди]