Београд: Отворен мини-пич терен у ОШ „Влада Обрадовић Камени”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
Београд/ Србија

У Основној школи „Влада Обрадовић Камени” на Лединама отворен је први мини-пич терен на територији општине Нови Београд. Свечаном отварању присуствовали су министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић, председник општине Нови Београд Ненад Миленковић и амбасадор Краљевине Норвешке Хакон Бланкенборг.

Отварајући терен министарка Самарџић-Марковић је нагласила да изградња мини-пич терена обједињује основне циљеве Националне стратегије развоја спорта а то су развој деце, изградња спортске инфраструктуре и постизање добрих резултата. Према њеним речима, реализацијом овог пројекта истовремено се у пракси спроводи и Стратегија за младе, која међу основним циљевима има повећање понуде младим људима, као и Стратегија регионалног развоја, с обзиром на то да се овакви терени не отварају само у Београду, већ широм наше земље.

– Изградњом терена на Лединама желели смо да побољшамо квалитет живота и младима овог краја омогућимо услове какви су и у другим деловима општине јер овде има најмање спортских терена. Желим да захвалим свима који су омогућили да се овај пројекат реализује, а ми ћемо наставити да улажемо у даљи развој. У плану је да се поред терена направе и трибине, како би уживали и они који не играју. Овде се већ традиционално сваке године игра веома квалитетан турнир у фудбалу и желимо да ово буде место где ће млади радо проводити своје слободно време – рекао је Ненад Миленковић, председник општине Нови Београд.

Пројекат изградње мини-пич терена са вештачком травом Министарство омладине и спорта реализује у сарадњи са локалним самоуправама, Владом Норвешке и фудбалским савезима Србије и Норвешке. У изградњу терена на Лединама уложена су три милиона динара.

Свечаности су присуствовали и заменик шефа делегације Европске уније у Србији Адриано Мартинс, пројект менаџер Фудбалског савеза Норвешке Ханс Финстад, генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић, представници општине Нови Београд, ОШ „Влада Обрадовић Камени” и становници Ледина.

Прву утакмицу на терену одиграли су запослени у општини Нови Београд против фудбалера клуба „Нови Београд”.

Извор[уреди]