Београд: Отворен дечји фестивал „Најбоље за моје дете” у Кошутњаку

Извор: Викиновости

12. јун 2010.
Београд/ Србија

Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту, отворила је данас у Кошутњаку дечји фестивал „Најбоље за моје дете”. Највећи фестивал за децу и родитеље чији је покровитељ град Београд одржава се данас и сутра у улици Кнеза Вишеслава, преко пута Републичког завода за спорт и омладину, поред трим стазе. Циљ фестивала је да се деци омогући несвакидашње и активно дружење, а родитељима пружи додатна едукација у њиховом одгоју.

– Прошле године смо почели прилично стидљиво, у малом простору на Кошутњаку, и тада смо имали само Предшколску установу „Чукарица” и приватне вртиће. Ове године су државни вртићи у истој равни са приватнима, са новим активностима, које иначе нису биле увршћене у основни план и програм. Данас су овде и Удружење васпитача и Центар дечјих летовалишта, као и Удружење медицинских сестара, које прво у Србији прави приручник о томе како да однегујете здраво дете и адаптирате га на вртић. Београдски вртићи овде праве ликовне и музичке радионице, родитељи добијају савете, а по први пут се представљају и они који се баве осигурањем деце и производе играчке. Запослени у приватним и државним вртићима овде ће размењивати искуства и родитеље обавестити шта све нуде од септембра – рекла је Љиљана Јовчић.

Јелена Вуковић из Центра дечјих летовалишта најавила је да ће ова установа током фестивала једној породици доделити награду у виду седмодневног пансиона у неком од својих објеката. Седмогодишња Вања Панић, која је на штанду Предшколске установе „Полетарац” из Барајева цртала са својим вршњацима, била је веома задовољна програмима који се одржавају у играоници и на штандовима.

Секретаријат за културу и „Белеф” су обезбедили бину, озвучење и пратећу технику за забавни програм фестивала, ЈКП „Београдски водовод и канализација” цистерне са питком водом, а радници ЈКП „Градска чистоћа” су припремили терен и поставили штандове.

Извор[уреди]