Београд: Отворен Први сајам пракси

Извор: Викиновости


26. новембар 2009.
Београд/ Србија

У организацији Канцеларије за младе града Београда и Секретаријата за привреду, под слоганом „Тебе траже”, у Хали 5 Београдског сајма данас је отворен Први сајам пракси. Више од 70 највећих српских предузећа током два дана понудиће младима на овом сајму велики број професионалних пракси, то јест прилику да стекну неопходно искуство за будућу каријеру. Младима у нашој земљи образовање не пружа довољно применљивих знања, а послодавци углавном инсистирају на одређеном радном искуству. Стручна пракса, међутим, или не постоји, или је на веома ниском нивоу. Град на овај начин конкретно помаже младима у даљем професионалном развоју, а истовремено подстиче запошљавање.

Заменик градског секретара за привреду Станислава Вишекруна захвалила је Канцеларији за младе града Београда што је позвала секретаријат да се укључи у ову значајну манифестацију.

– Сајам пракси одличан је пример сарадње омладине, града Београда и привреде, која је показала да жели да учествује у реформама. Волела бих када би следеће године на овом месту стајао неко од вас младих и рекао нам како је, захваљујући учешћу на сајму, добио посао. Желим вам да стекнете искуство, запослите се или започнете сопствени бизнис – рекла је Вишекруна.

Коста Андрић, шеф Канцеларије за младе града Београда, казао је да су праксе веома важне због искуства које млади могу да стекну и тако прокрче пут до запослења.

– Желели смо да невладине организације и фирме дођу у додир с младим незапосленим људима и у томе смо успели. Велику захвалност дугујемо медијима који су промовисали сајам, као и Секретаријату за привреду, који нам је несебично помогао. И наши привредници, у време економске кризе, увидели су колики је значај тога да млади стекну радно искуство – рекао је Андрић и додао да ће се овакви сајмови организовати и убудуће.

На овој манифестацији младима је понуђено више од 1.000 пракси. И данас и сутра сајам ће бити отворен од 10 до 15 часова, а заинтересовани са собом треба да понесу свој CV. Списак предузећа која учествују и практичне савете о томе како се пишу CV и пропратно писмо, те како се преговара о послу, млади могу да нађу на сајту www.sajampraksi.com.

Извор[уреди]