Београд: Отворена прва српска банка мајчинског млека

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

4. март 2010.
Београд/ Србија

Свечаном доделом плакета донаторима акције врачарског руководства „Трчимо за бебе”, обележен је почетак рада прве српске банке мајчинског млека у Институту за неонатологију.

– Веома сам радостан што смо прикупили средства и отворили банку мајчинског млека у Институту за неонатологију, која је прва у Србији и у региону. Захваљујем Београдском маратону на којем смо претрчали километре, донаторима који су знатно допринели остварењу нашег циља и свима који су трчали на Београдском маратону у акцији „Трчимо за бебе” – истакао је председник општине Бранимир Кузмановић.

Директор Београдског маратона Дејан Николић поручио је да је маратон покрет трчања и здравља који има и позитиван економски утицај на метрополе у којима се одржава. На основу искустава маратона у великим градовима, очигледно је да се са маратонским тркама развија и свест о потреби да се помогне људима којима је то потребно и позвао да се поводом одличног примера акције „Трчимо за бебе” и на овогодишњем Београдском маратону покрене иницијатива за реализацију сличне хуманитарне акције.

Извор[уреди]