Београд: Отворена новоизграђена тениска хала на Ади Циганлији

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

2. март 2010.
Београд/ Србија

Новоизграђена тениска хала вечерас је званично отворена на Ади Циганлији. Хала се налази на левој обали Савског језера, простире на око 1.000 квадратних метара и има два тениска терена са бетонском подлогом и трибинама. Објекат је опремљен и свлачионицама и туш кабинама, а моћи ће да га користе сви заинтересовани тениски клубови, професионални тенисери и рекреативци.

– ЈП „Ада Циганлија” је поносно што може Београђанима да пружи новисадржај и простор какав Србија, као светска тениска сила, и заслужује. Ово је прва хала са најсавременијим теренима, какви се користе на чувеном турниру „US Open”. Заједно са отвореним теренима хала чини велики тениски центар – рекао је директор предузећа Зоран Гајић.

Град је поред седам отворених тениских терена и хале на Ади Циганлији у последњих пет година изградио и фудбалски терен са вештачком травом, трим стазе и објекте за друге садржаје, да би ово излетиште било привлачно и за рекреативце и за врхунске спортисте, истакао је Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину.

Селектор нашег Дејвис куп тима Богдан Обрадовић је најавио да ће у овом тениском центру, у најбољим могућим условима, бити реализоване и тениске школе и садржаји за предшколски узраст, као и да ће у њему бити припремани српски репрезентативци.

Отварању су присуствовали српски репрезентативац Новак Ђоковић и чувени тениски тренер Никола Пилић.

Извор[уреди]