Београд: Отварање клизалишта „Ледена чаролија“ у понедељак, 28 децембра

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. децембар 2009.
Београд/ Србија

На Тргу Николе Пашића у понедељак, 28 децембра, у 17 часова уз присуство представника Скупштине града Београда и „Телекома Србије” отвориће се клизалиште за децу и младе „Ледена чаролија”.

У оквиру градског дочека Нове године „Ледена чаролија” одржава се под покровитељством Управе града Београда, од 28. децембра до 28. јануара. Клизалиште површине 800 квадрата постављено је на централном делу Трга Николе Пашића и отворено је за рекреативно клизање сваког дана од 10 до 22 часа. Изузетак су 1. и 7. јануар, када клизалиште неће радити, односно 31. децембар и 6. јануар, када је радно време од 10 до 14 часова. Као поклон града термини клизања су бесплатни за оне који поседују сопствене клизаљке, док их други могу изнајмити на самом клизалишту по цени од 100 динара. У сваком термину, клизаче ће пратити два инструктора.

Уз клизалиште се налази и „Игло”, где је могуће изнајмити клизаљке и добити сва обавештења о терминима рада и програмима „Ледене чаролије”. Сва потребна обавештења грађани могу добити и на инфо-телефон „Ледене чаролије” 066/193-833, сваког дана од 10 до 22 часа.

На отварању публици ће се представити бенд СПЕ (перкусионисти Музичке школе „Станковић”), млади музичари МШ „Станковић”, као и најмлађи клизачи Клизачког клуба „Хелена Пајовић”, а клизачку тачку ће извести и Ксенија Јастшењски. Очекује се и гост изненађења, један од најпопуларнијих спортиста Србије. Отварање ће директно преносити ТВ Студио Б.

Биће и специјалних програма којима ће се младим суграђанима представити Музичка школа „Станковић”, Војна академија, Оркестар гарде, Специјалне јединице МУП-а и Оркестар полиције.

Извор[уреди]