Београд: Отварање изложбе Сергеја Алдушкина на Звездари

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

10. мај 2010.
Београд/ Србија

У Библиотеци „Бранко Миљковић” сутра у 19 часова биће отворена ауторска изложба акварела Сергеја Алдушкина, најбољег светског акварелисте. Изложбу ће отворити Милан Поповић, председник општине Звездара, и Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда. О изложби ће говорити др Сузана Полић-Радовановић, руководилац у Централном институту за конзервацију, Мирјана Стојановић, координатор изложбе, и сам аутор. Овом изложбом Библиотека–галерија „Бранко Миљковић” по трећи пут учествује у манифестацији „Ноћ музеја 2010” која ће се одржати у суботу, 15. маја.

Изложба је састављена из три тематска дела: пејзажа, мртве природе и портрета који су настали у разним периодима стваралаштва овог изузетног и светски признатог уметника. Дела која ће овом приликом посетиоци моћи да виде биће први пут представљена нашој публици.

У „Ноћи музеја” посетиоци ће моћи да, од 20 до 23 сата, присуствују и „акварелу уживо” – мастер презентацији технике акварела Сергеја Алдушкина када ће овај признати уметник сликати акварел пред посетиоцима. Акварел који настане током те презентације ће, по жељи аутора, бити продат на аукцији у добротворне сврхе. Приход од продаје намењен је за опремање сензорне собе за децу ометену у развоју у Основној школи „Бошко Буха” на Звездари.

Изложба ће бити отворена до 28. маја 2010.

Извор[уреди]