Београд: Осми сајам запошљавања одржан на Бањици

Извор: Викиновости


1. децембар 2009.
Београд/ Србија

У Спортском центру „Бањица” на Вождовцу данас је одржан Осми сајам запошљавања, на којем су 23 послодавца понудила незапосленима више од четиристо радних места.

Члан Градског већа Мирослав Чучковић рекао је да послодавци имају потешкоће у условима кризе и да није лако обезбедити плате запосленима.

– Сваког првог у месецу ми у граду сетимо се вас послодаваца и знамо с каквим се проблемима суочавате. С друге стране, град чини све да помогне угроженим грађанима, издвајамо средства за труднице, за школе у којима деца не желе да се њихова одељења због рационализације раздвајају. То су милионска средства. Послодавцима желим да пронађу прави кадар за своје фирме, а град ће наставити да брине о најугроженијима – казао је Чучковић.

Владимир Илић, директор Националне службе запошљавања, истакао је да су сајмови најефикаснији начин да се незапосленост смањи.

– Широм Србије на сајмовима је учествовало 43.000 лица, а њих 9.200 нашло је посао. Искуство показује да сваки пети незапослени који се појави на сајму запошљавања добије посао – рекао је Илић.

Члан Привременог органа општине Вождовац Бранко Арсенијевић пожелео је учесницима сајма да нађу посао који ће волети. Он је истакао да су сајмови изузетно ефектна мера на тржишту рада, јер је директан контакт између послодавца и особа које траже посао најлакши пут до отварања нових радних места. Арсенијевић је казао и да ће се ускоро одржати нови сајам запошљавања на Вождовцу.

Извор[уреди]