Београд: Општини Врачар уручен сертификат 9001:2008

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

14. мај 2010.
Београд/ Србија

Генерални директор акредитованог сертификационог тела „Биро Веритас” за Србију Андреј Илиашик уручио је председнику општине Врачар Бранимиру Кузмановићу сертификат којим се потврђује да је систем управљања градске општине Врачар у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2008.

– Овим је остварен део нашег циља „Врачар – европска општина” и добили смо међународно признање за активно, ефикасно и успешно пружање услуга нашим грађанима. Кодификован је начин рада по унифицираним процедурама, уведено је квартално оцењивање рада по прописаним параметрима и извештавање о задовољству корисника, тако да је омогућено да се одмах реагује по захтевима и предлозима грађана – истакао је Кузмановић, који је захвалио свим запосленим у Општинској управи на сарадњи у имплементацији система управљања квалитетом.

Уручујући сертификат, Андреј Илиашик је указао да је и у Србији започет процес стандардизације услуга у јавном управљању и да је општина Врачар међу малобројним општинама које су испуниле све захтеве из стандарда 9001.

Сертификат ће бити изложен у Услужном центру општине Врачар, како би сви грађани непосредно били упознати са квалитетом рада који се примењује у овој локалној управи.

Извор[уреди]