Пређи на садржај

Београд: Општина финансира изградњу рампи за инвалиде

Извор: Викиновости


27. октобар 2009.
Београд/ Србија

Општина Нови Београд ће ове и следеће године финансирати изградњу већег броја приступних рампи на улазима јавних установа и школа, као и у зградама у којима живе особе са инвалидитетом, најавио је данас Ненад Миленковић, председник општине, приликом обиласка зграде у Париских комуна 61. У згради станује девет особа које користе инвалидска колица или су тешко покретне, а због непостојања рампе напоље излазе само у изузетним приликама и уз помоћ укућана.

Због постојећег архитектонског решења саме зграде до чијег се улаза долази преко великог броја степеника, изградња рампе није могућа, па ће се за проблеме станара потражити другачије решење.

– Општина је почетком године упутила јавни позив скупштинама станара да пријаве зграде у којима живе слабо покретне и особе са инвалидитетом. Стигло је око 50 пријава, али мислим да је тај број много већи. За сада је урађено 13 пројеката за израду рампи чија је цена, у зависности од техничког решења, око 15 милиона динара. Колико сам видео у овој згради није могућа градња рампе, а уколико се покаже да је једино решење прављење платформе, то ћемо и урадити – рекао је Ненад Миленковић.

Он је ову зграду посетио на позив Данице Јовановић, једне од станарки која користи инвалидска колица. На терен је изашао и Борис Мићановић, помоћник директора ЈП „Градско стамбено”, како би на лицу места проценио могућност изградње рампе.

Извор[уреди]