Пређи на садржај

Београд: Од сутра улица Војводе Степе без трамваја

Извор: Викиновости


18. август 2009.
Београд/ Србија

Због радова на топловоду у улици Војводе Степе, на делу од Мите Ценића до Никшићке, од 19. августа до 18. септембра биће обустављен трамвајски саобраћај у овој улици. Радове изводе радници Јавног комуналног предузећа „Београдске електране”. Због тога ће од сутра бити промењен и режим рада линија јавног градског превоза.

Трамвајске линије 9, 10 и 14 се скраћују и трамваји ће саобраћати на релацијама: 9Л (Блок 45 – Трг ослобођења), 10Л (Калемегдан /Беко/ – Трг ослобођења) и 14Л (Устаничка – Трг ослобођења) На релацији Бањица 2 – Славија уводи се локална аутобуска линија са ознаком 9А. Возила ће се кретати трасом (у оба смера): Славија – Булевар ослобођења – Војводе Степе – Бебелова – Баштованска – Паунова – Бањица 2.

У зони Аутокоманде, на платоу између Милутина Ивковића и Булевара ослобођења, биће успостављено полазно стајалиште за „скраћене” трамвајске линије 9Л, 10Л и 14Л.

У зони Славије, линија 9А ће као излазно и полазно стајалиште користити стајалишта „Трг Славија” у Булевару ослобођења. Аутобуси ће дуж трасе користити постојећа стајалишта линија ЈГП-a.

Биће укинута трамвајска стајалишта која остају изван трасе аутобуске линије 9А: излазно и полазно у терминусу „Бањица”, док ће стајалиште „Врачарска” у оба смера бити успостављено у висини истоимених трамвајских стајалишта. Стајалиште „Никшићка” у смеру ка граду (које је обухваћено зоном радова) биће измештено унапред, после раскрснице са Никшићком улицом.

Извор[уреди]