Београд: Одржан семинар за здравствене раднике

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. март 2010.
Београд/ Србија

Семинар „Здравствене последице насиља у партнерским односима” одржан је јуче у Библиотеци „Вук Караџић” на Звездари и био је намењен лекарима Дома здравља „Звездара”. Организатори су били Комисија за родну равноправност председника општине Звездара и Аутономни женски центар, у оквиру пројекта „Повежимо заједницу – подстицање акције локалне самоуправе, јавних служби и невладиних организација у изградњи модела координиране акције у области насиља у породици”. Скупу је присуствовало 20 здравствених радника овог дома здравља, а Библиотека града Београда поклонила је свим учесницима семинара бесплатне годишње чланске карте.

О јавноздравственим аспектима насиља у партнерским везама, насиљу у партнерској релацији и породици, последицама партнерског насиља по ментално здравље жртве и о карактеристикама и специфичностима телесних повреда у контексту партнерског насиља говорили су Босиљка Ђикановић, Тања Игњатовић, Драгана Налић и Ђорђе Алимпијевић. Семинар је део подршке Аутономног женског центра креирању, потписивању и примени Протокола о међусекторској сарадњи у процесу заштите жртава насиља у породици на подручју општине Звездара, који је потписан 1. децембра 2009. године.

Општина Звездара једна је од осам општина у Србији које учествују у међународном пројекту „Повежимо заједницу”, у оквиру којег је и потписан Протокол о међусекторској сарадњи у процесу заштите жртава насиља у породици на подручју општине.

Извор[уреди]