Београд: Одржана изложба ускршњих јаја код храма Светог Саве

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

27. март 2010.
Београд/ Србија

Испред храма Светог Саве данас је, по тринаести пут, одржана традиционална манифестација „Изложба ускршњих јаја” на којој су се продавали радови ученика са сметњама у развоју из свих 16 београдских школа. Покровитељ изложбе је Секретаријат за образовање, а организатор врачарска Основна школа „Душан Дугалић”.

– Циљ манифестације, која се увек одржава на Лазареву суботу, је очување традиције и упознавање младих са њом, обучавање ученика за рад и радне процесе, афирмација старих заната, као и развијање колективног духа и осећаја припадности друштвеној заједници. Ученици су изложили своје радове урађене од керамике, папира, дрвета, текстила и других материјала. Оваквим изложбама омогућује им се не само да презентују своје радове, већ и да сви они који дођу овде виде шта све ова деца раде. Желимо да манифестација прерасте у још нешто значајније, а да ли ће то бити сајам или нешто друго видећемо ускоро. Како се овде ради о продајној изложби сва прикупљена средства утрошиће у куповину репро-материјала – рекла је Драгица Моро, заменица секретара за образовање, отварајући изложбу.

Поред ученика 16 школа своје радове изложили су и штићеници Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју и чланови Друштва за помоћ МНРО Врачара. Ови последњи своје радове продаваће и 31. марта и 1. априла, од 10 до 13 часова, испред управне зграде општине Врачар.

Извор[уреди]