Београд: Одржана завршница унапређивања процедура при подношењу и обради захтева за финансирање пројеката

Извор: Викиновости


25. новембар 2009.
Београд/ Србија

У Београдском драмском позоришту вечерас је одржана свечаност поводом завршетка пројекта „Унапређивање процедура при подношењу и обради захтева за финансирање пројеката”. У протеклих годину и по дана реализовали су га представници градских управа Београда и Хага у оквиру Програма јачања регионалних и локалних власти путем партнерства LOGO EAST II. Најбољим учесницима подељене су награде. Одржана је и позоришна представа „Елинг”.

– Када сам пре седам година посетила Хаг жеља ми је била да га грађанима Београда представимо не као град суда и затвора, већ као град који ће са нама сарађивати на равноправној основи, као и да стечена знања искористимо за добробит грађана Београда. Недавно су нас посетили и млади службеници из Хага. Вечерас се бити представљени резултати ове сарадње – рекла је помоћница градоначелника Радмила Хрустановић.

Амбасадор Краљевине Холандије Рон J.P.M. ван Дартел је истакао да су посете представника секретаријата за културу и образовање Хагу биле од великог значаја. – Веома је важно и братимљење градова Србије и Холандије. Пројекат је завршен, али ће се сарадња између ових општина наставити. Влада Холандије и даље ће издвајати средства за наставак сарадње – рекао је амбасадор Дартел.

Секретаријати за културу и образовање у пројекат су укључили кориснике буџета Београда, установе културе и основне и средње школе и одржали семинаре и радионице о процедури планирања и реализације буџетских средстава и пренели им искуства стечена у Хагу. За такмичење се пријавило 11 такмичара из области културе и представници 42 школе. У делатности културе прву награду (лаптоп рачунар) освојили су сарадници из Библиотеке града Београда, другу (монитор) из ЈП „Београдска тврђава”, а трећу (скенер) из Библиотеке града Београда. У области образовања прву награду (лаптоп рачунар) освојила је Зуботехничка школа, другу (монитор) Медицинска школа „Надежда Петровић”, а трећу (скенер) Основна школа „Доситеј Обрадовић” са Умке.

Свечаности су присуствовали и Ралф ван дер Зајден, из Одсека за међународну сарадњу, Ивана Авжнер, секретарка за културу, Владимир Тодић и Драгица Моро, секретар и заменица секретара за образовање, Весна Гојковић-Милин, руководилац пројектног тима у Београду, као и представници Министарства иностраних послова, дипломатске мисије Холандије у Србији и Сталне конференције градова и општина.

Извор[уреди]