Београд: Одржана дебата на тему „Лиценцирање тренера у Београду и Србији”

Извор: Викиновости


4. децембар 2009.
Београд/ Србија

Дебата на тему „Лиценцирање тренера у Београду и Србији” одржана је данас у Скупштини града. Идеја да се покрене ова дебата потекла је од Удружења спортских тренера Србије, а реализована је у партнерству са Агенцијом за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију. Поред великог броја спортских тренера, представника цивилног сектора и медија у расправи је учествовао Драган Атанасов, начелник за спорт у Министарству омладине и спорта Србије.

– Једна од значајних улога невладиног сектора јесте и покретање иницијатива и дебата из своје струковне области, а у циљу унапређења положаја грађана или оне циљне групе због којег су удружења и основана. Агенција је увек спремна да подржи овакве активности – рекао је Горан Шеховић, заменик директора агенције.

Милинко Јеловац, генерални секретар Удружења спортских тренера Србије, истакао је да је сврха скупа да се укаже на значај рада обучених и лиценцираних тренера у раду са децом и омладином у области професионалног, школског и рекреативног спорта, због бољег и квалитетнијег развоја спорта.

Извор[уреди]