Београд: Ове године нови дрвореди у Булевару краља Александра

Извор: Викиновости


7. јануар 2010.
Београд/ Србија

У оквиру реконструкције Булевара краља Александра биће уклоњено око 500 престарелих стабала која су постала небезбедна. На њихова места засадиће се нова стабла, по угледу на Немањину и улицу Краља Милана, са мањим крошњама која су примерена урбаним условима, рекао је за Беоинфо Радован Драшкић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”.

– Уређење зелених површина ће се наставити и ове године, а приоритет ће, поред дрвореда у булевару бити и уређивање зелених површина у стамбеним насељима и блоковима. Овај посао у доброј мери је започет током протекле године и грађани су били задовољни како темпом тако и квалитетом урађеног посла. Током ове године реконструисаће се и Пионирски парк – рекао је Драшкић.

Међу највеће послове завршене током 2009. године убраја се потпуна реконструкција Вождовачког парка, коме је после 50 година поново враћен првобитни изглед, а у Блоку 22 је изграђен потпуно нови парк. Уређене су зелене површине у насељу „Сава Ковачевић”, Блоку 33, Краљевачкој улици, на Видиковцу и Раковици, а обновљен је и велики број зелених површина у стамбеним насељима, као и блоковског зеленила.

Извор[уреди]